Rapid Resolution Therapy (RRT)

Wat is Rapid Resolution Therapy (RRT)?

Rapid Resolution Therapy(RRT)  is een innovatieve psychotherapeutische benadering die is ontworpen om snel emotionele verstoringen, trauma's en problematisch gedrag op te lossen. RRT heeft elementen uit verschillende therapeutische modaliteiten, waaronder hypnose, neuro-linguïstisch programmeren (NLP), cognitieve gedragstherapie (CGT) en eye movement desensitization and reprocessing (EMDR).

RRT verandert de manier waarop het onderbewustzijn informatie verwerkt, zodat verbeteringen natuurlijk, automatisch en blijvend zijn.

Het RRT Perspectief

RRT biedt een manier van denken, een verschuiving in perspectief, een ander gezichtspunt. Het RRT-perspectief biedt deelnemers een handige manier om duidelijker te zien en, indien zinvol, een kans om deze manier van denken toe te passen op hun eigen situatie. Deze verschuiving in perspectief wordt gedeeld als psycho-educatie over hoe de geest werkt. Het biedt deelnemers een nieuwe basis waarop ze kunnen beginnen met het veranderen en verbeteren van emoties, gedachten, sensaties, impulsen, gewoonten en gedrag, zodat ze beter kunnen navigeren door hun leven.

Hoe werkt Rapid Resolution Therapy?

RRT werkt door toegang te krijgen tot en het herprogrammeren van het onderbewustzijn, waar diepgewortelde emotionele problemen en traumatische herinneringen verblijven. Door een zachte en begeleide aanpak helpt RRT individuen om negatieve overtuigingen, emoties en gedragingen te identificeren en los te laten die hen tegenhouden. Door de manier waarop het onderbewustzijn informatie verwerkt te veranderen, vergemakkelijkt RRT snelle en blijvende verandering, vaak al na slechts één tot drie sessies.

Het proces lost verontrustende gedachten, emoties en gedragsgewoonten op. De methode lokaliseert de exacte gebeurtenissen die moeten worden gewist; de aanhoudende effecten van traumatische gebeurtenissen kunnen worden opgelost, zelfs als ze zijn onderdrukt of vergeten. Ontdek en los onbewuste oorzaken van emotionele en mentale problemen op, zelfs als ze resistent waren tegen andere vormen van behandelingen.

  

  

Wat kun je verwachten van Rapid Resolution Therapy?

In RRT-sessies kunnen individuen een veilige en ondersteunende omgeving verwachten waarin ze worden aangemoedigd om hun gedachten, gevoelens en ervaringen te verkennen. De therapeut maakt gebruik van gespecialiseerde technieken om toegang te krijgen tot het onderbewustzijn, wat leidt tot de oplossing van traumatische ervaringen, fobieën, angsten en andere emotionele verstoringen. Cliënten rapporteren vaak dat ze zich lichter, krachtiger en bevrijd voelen van de lasten uit het verleden na het ondergaan van RRT.

kosten voor de RTT

de tarieven zijn €180 euro per uur. 1 sessie duurt 1,5u dus €270 per sessie.

 

ONKJC00

     

Voordelen van Rapid Resolution Therapy:

  • Snelheid: Snelle Verlichting - Veel individuen ervaren aanzienlijke verbetering van hun symptomen na slechts enkele sessies van RRT.

 

  • Effectiviteit: RRT is zeer effectief in het aanpakken van een breed scala aan emotionele problemen, waaronder trauma, angst, depressie, rouw en meer.

 

  • Blijvende resultaten: De veranderingen die worden bereikt door RRT zijn vaak diepgaand en blijvend, wat leidt tot een groter gevoel van welzijn en veerkracht.

over de Behandelaar 

C.R. Blanker Psychiater/ Psycholoog en RRT Therapeut (licensed).

Het is boeiend om samen met patiënten te kijken waar de mismatch zit tussen brein en soma enerzijds en tussen temperament van de patiënt en de hem aangeboden omgevingsfactoren anderzijds. Vervolgens te ontdekken waar mogelijkheden tot repareren zijn is elke keer weer een uitdaging.

Ik heb gekozen voor dit vak omdat in psychiatrie het mooie zit verweven van twee werelden: soma en psyche. Tevens omdat er nog veel academisch werk te verrichten is binnen de psychiatrie en de nood voor betrokken patiënten en hun sociale systemen is vaak hoog.

Contactformulier RRT